"Siapa Lagi Nak Tahu Rahsia Jana Sales Masyuk Dengan Sistem Funnel Berkesan!"

Saya Akan Tunjukkan Langkah Demi Langkah Bagaimana Saya Membina Berdozen-Dozen Sales Funnel Dan Capai Results Macam Ini...

Ini Untuk Siapa?

Penjual Produk Digital
Penjual Produk Fizikal (E-Commerce)
Penjual Perkhidmatan (Service Provider)
Coach, Trainer, Consultant
Pengarang Buku
Speaker Seminar Atau Webinar
Orang Baru Dalam Internet Marketing Yang Ingin Mulakan Bisnes
Orang Yang Ada Idea Atau Ilmu Mahu Dijual Atau Dijadikan Produk

Tak Tahu Bagaimana Nak Start? Runsing Macam Mana Mahu Terus Konsisten Dan Masyuk Dalam Bisnes Internet?

Masa dulu saya pun tertanya-tanya, "Kalau nak start bisnes Internet yang lumayan dan menguntungkan, hmmm kena buat apa dulu?" Mungkin ada yang tanya soalan sama.

Walaupun ada banyak cara untuk menjana pendapatan secara online seperti menjual produk digital dan produk fizikal, saya dapati methodnya selalu begini:

1. Tulis sales page (surat jualan)
2. Setup website
3. Hantar trafik ke laman web
4. Prospek yang berminat akan beli, dan jadi pelanggan
5. Ulang step 1 hingga 4

Macam straight forward je, kan?

Kalau begitu...

Kenapa Ramai Orang Masih Tak Berjaya Atau Struggle?

Sedar ke tidak, zaman dah berubah dan tak macam dulu...

Kos iklan dah naik - kalau anda cuma jual 1 produk atau produk itu berharga rendah, macam mana mau cover balik?
Bilangan pesaing bertambah - walaupun semakin ramai orang dah pergi online, pada masa yang sama competitor pun semakin ramai!

Jadi macam mana nak grow bisnes dalam keadaan pesaingan semakin sengit? Kalau tak hati-hati, bisnes pasti lingkup!

Saya Sedar Perubahan Dalam Internet Marketing Ini Beberapa Tahun Lalu...

Ketika itu, saya hanya jual produk-produk digital saya secara ala carte (satu persatu) tapi saya juga percaya "success leaves clues". Kalau nak berjaya, simple je: kaji dan model apa sifu-sifu dan otai lain!

Tapi ingat ya, ini tahun 2005 - 2010. Era itu, sifu-sifu di Malaysia tak begitu ramai jadi nak belajar strategi Internet Marketing pun kena kaji apa orang luar negara tengah buat.

Inilah yang saya dapati:

Semua expert ini biasanya jual lebih daripada satu produk
Tak salah ada produk berharga rendah, tapi itu semata-mata cover kos iklan
Mereka juga ada back-end offer untuk profit!
Mereka bina emel list supaya boleh terus follow up, bina hubungan dengan subscriber dan tingkatkan conversion

Saya pun test juga lah, dan selepas banyak harungan dan cabaran, inilah hasil-hasil yang saya dapat:

Dalam pelancaran produk ini, saya berpakat dengan seorang kawan / murid saya yang telah mengarang banyak buku dalam bidang personal development. Pada asalnya, dia nak jual semua produk sekaligus, tapi saya nasihatkan dia pecahkan kepada beberapa offer.

Kita start dulu dengan harga mampu milik (USD37) dan kalau pelanggan berminat, kita offer upgrade. Semua sekali, kami kasih 1 Front-End + 2 Upsell offer, dan inilah hasilnya selepas tiga minggu pelancaran.

Kami rekrut affiliate untuk bantu promosikan produk dan funnel ini, dan kami bayar 50% komisen (teknik 'free traffic' ini saya cover dalam panduan video saya) jadi dari jumlah jualan ini, separuh kami bayar affiliate. Lepas tu, saya split 50-50 dengan rakan kongsi saya. Tapi, masih boleh tahan kan? 🙂

Dalam funnel ini, saya sarakan (retire) bahan-bahan seminar dulu yang saya sudah tak buat lagi. Saya jadikannya sebagai produk digital, dan jual dengan 3 pilihan, iaitu: penggunaan sendiri hak jual balik, dan private label rights (lesen untuk menjenamakan produk ini)

Dekat Front-End, saya offer dokumen PDF dengan Word. Di peringkat Upsell pertama, saya offer versi video. Di Upsell kedua, saya offer produk lain yang hampir berkaitan atau relevan dengan bahan-bahan seminar saya. Dan akhir sekali, ada special one-time offer di mana pelanggan saya boleh dapat kesemua produk saya dari dulu pada harga istimewa.

Saya rekrut affiliate sekali lagi, bayar separuh, dan jalankan satu minggu sesi pelancaran 'Firesale' saya dan dapat mengaut rezeki ini.

Maklumlah, screenshot dalam gambar ini ialah revenue saje, bukan untung bersih. Kalau untung bersih, biasanya separuh juga (selepas transaction fee dan bayar affiliate) saya rasa ini penting untuk maklum kerana ramai 'guru' di luar asyik tonjolkan total sales, tapi jarang disclose 'true numbers'. Namun begitu, hit juga 6 digit rezeki ini. 🙂

Inilah Internet Sales Machine Namanya.

Saya panggilnya "Internet Sales Machine" atau mesin jualan Internet kerana kalau fikir betul-betul...

Ramai orang asyik tertumpu kepada 'website'; Expert fokus kepada membina 'sales machine'.
Orang lain taksub dengan initial sales saja; Expert tahu ini game jangka panjang jadi kena ada pelanggan yang kerap membeli.
Orang lain anggap ini sebagai hobi; Expert anggap ini sebagai bisnes yang serius.

Sejak dekad lalu, ada satu istilah yang biasa didengar dalam bidang Internet Marketing iaitu "Sales Funnel".

Secara amnya, sales funnel ialah satu proses penjualan yang semua prospek dan pelanggan melalui dalam bisnes anda.

Jadi tumpuan anda seharusnya 'jalankan' orang dari pelawat jadi prospek jadi pelanggan jadi pelanggan tegar atau klien VIP. Dan bagaimana nak buat begitu? Bina sales funnel sendiri!

"Tapi Benarkah, Orang Tak Apa Nak Beli Lebih Daripada Satu Produk? Ini Bukan Hard Sell Kan?"

Saya pun anti-hard sell. Jadi teknik dan mindset proses ini bukannya berasaskan konsep hard sell ataupun paksa rela, tapi "raving customers" dan "working smart".

Ambil contoh McDonald's. Biasanya apa cashier selalu tanya? "Mau upsize tak?" "Mau tambah dessert tak?" Soalan mudah je. Mungkin anda kata ya, mungkin anda kata tak mau.

Tapi bila soalan mudah ini ditanya kepada 100 orang pelanggan, dan 20 orang kata ya, itu pun dah tambah sales 20%! Cuma dengan tanya soalan simple je!

Konsep marketing ini tidak asing lagi bagi pusat beli-belah seperti Tesco dan Giant (sebelum check out, berapa kali anda beli barang lain juga yang tiada dalam rancangan awal?)

Ataupun syarikat-syarikat dan jenama besar lain... itulah konsep yang sama bagi Internet Sales Machine ataupun apa yang saya panggil mesin jualan Internet.

Mahu Tengok Bukti? Tonton Video Ini...

Soalan: Yang Mana Satu Lebih Senang?

A. Cari Pelanggan Baru, Kena Kuat Pujuk Dia

B. Jual Kepada Pelanggan Sedia Ada

Jawapannya ialah B, kerana pelanggan yang sudah membeli atau shopping dengan anda dah kenal dan percaya sama anda, dan lebih terbuka untuk beli barang lain juga.

Ini tidak bermaksud A langsung tak penting ya, kena buat kedua-dua ini selalu! Cuma, bila anda kaji dan lihat perniagaan yang berjaya, kebanyakan sumbangan jualan mereka biasanya datang dari 'repeat business'.

Adakah Ini Terhad Kepada Info Produk Saja?

Konsep Sales Funnel Juga Boleh Dipakai Untuk:

Ahli Professional
Pengarang Buku
Service Provider
Coach, Trainer, Consultant
Penjual Produk Fizikal

"Tapi, Saya Bukan Sifu Atau Pakar. Masih Boleh Kah?"

Ya, masih boleh! Jangan ingat saya ini serba tahu. Walaupun saya dah lama berniaga online, bukan semua produk dijual itu saya punya sendiri.

Jom tengok video case study ringkas ini:

Jadi kalau anda berhasrat membina bisnes Internet yang berjaya, lumayan serta seotomatis mungkin, berita baik! Saya telah rakamkan dan ciptakan panduan video saya iaitu...

Mesin Jualan Internet™

Panduan Video Training Untuk Membina Sales Funnel Dan Bisnes Internet

Bagi yang belum kenal saya, nama saya Edmund Loh dan seorang usahawan Internet sejak tahun 2005. Semua results yang anda lihat dalam halaman web ini adalah kepunyaan saya, dan boleh disahkan oleh pihak ketiga seperti JVZoo, WarriorPlus dan ClickBank.

Sepanjang kerjaya Internet Marketing ini, saya telah berguru dengan ramai sifu usahawan di Malaysia mahupun di luar negara. Saya telah muncul dalam akhbar The Star, mengarang dua buku bestseller dan menyampaikan berpuluh-puluh seminar dan ceramah mengenai pemasaran digital.

Mesin Jualan Internet™ adalah hasil penterjemahan kursus asal saya dalam Bahasa Inggeris "Internet Sales Machine™". Kursus video ini diubahsuai khas untuk usahawan Internet tempatan dan kini dalam Bahasa Malaysia.

Asalnya "Internet Sales Machine" merupakan kursus utama saya dalam topik pemasaran Internet dan bagaimana menjana keuntungan secara mudah, sistematik dan berkesan. Ini ialah hasil kerjaya saya selama 17+ tahun ini, dan klien-klien Inner Circle saya berjaya membina bisnes Internet yang berjaya dan berpanjangan daripada konsep dan sistem yang sama.

Istimewa untuk usahawan baru dan juga usahawan Malaysia yang berpengalaman, anda boleh tingkatkan bisnes anda dengan mempraktikkan apa yang saya ingin sampaikan dalam kursus ini.

Modul-Modul Yang Akan Anda Pelajari...

Modul #1: Mesin Jualan Internet

Rahsia hebat yang paling asas untuk memulakan bisnes Internet anda dalam 3 langkah mudah (T+L+S) 
Wang Besar+Wang Kecil: Bagaimana untuk menjadi usahawan Internet yang mengaut keuntungan dalam lingkungan $200,000 dan bukan hanya $20,000
Pelan Mesin Jualan Internet - Pelan sama yang telah membolehkan saya mendapat keuntungan 5 kali ganda dan melonjakkan Customer Lifetime Value saya dengan sekurang-kurangnya 1400% dan lebih. Sekarang pelan ini akan mempercepatkan kejayaan anda.

Modul #2: Tawaran "Front-End" Hebat

Bagaimana untuk membuat pelbagai, tawaran Front-End yang berharga rendah dan dijual untuk beratus-ratus atau beribu- beribu kali.
Rahsia untuk menjana idea produk dengan cepat dalam beberapa minit sahaja dengan penyelidikan yang mudah dan ringkas
4 cara untuk membuat tawaran Front-End anda jual macam nasi lemak di Village Park pada waktu pagi!
Mencipta produk dalam sekelip mata! Walaupun jika anda tidak mempunyai pengalaman, saya akan tunjukkan bagaimana anda boleh menjadi seorang pakar yang disegani tanpa kursus-kursus yang membazirkan masa.
Kaedah Pantas Untuk Mengaut Keuntungan Tinggi: bagaimana untuk mendapatkan tawaran akhir yang lebih tinggi daripada pelanggan dari $ 297 - $ 497 yuran! (Jika anda hanya mempunyai produk berharga rendah sekarang, bersiap sedia kerana ini akan meningkatkan pendapatan anda dengan dramatik sekali!)
Bagaimana untuk mewujudkan Bonus dan mempertingkatkan nilai tawaran anda dengan serta-merta!
Strategi harga + 32 poin harga yang ideal, yang telah dicuba dan diuji untuk anda!

Modul #3: Masteri Bahasa Untuk Surat Jualan

Kursus yang cepat dan mudah, 8-langkah proses untuk meludah keluar surat jualan pertama anda dalam masa yang singkat! Saya telah melatih pelajar-pelajar saya dengan hanya seksyen ini dalam program latihan saya dan kini dapat menjana surat jualan  yang berkualiti. 🙂
Sudah mempunyai produk anda sendiri dan surat jualan? Cari bagaimana untuk BERGANDA atau  tiga kali ganda jualan anda dengan jumlah trafik yang sama trafik ...dalam 24 jam!
Pencetus psikologi yang sebenarnya memujuk pembaca anda untuk bertukar dari pelanggan yang berpotensi kepada pembeli yang berpuas hati!
16 formula untuk meletupkan kadar konversi surat jualan anda!
Modul ini adalah web penulisan iklan kursus saya telah mencipta nama yang sama. Saya telah menulis surat jualan salinan selama lebih daripada 6 tahun ... Sekarang anda boleh mendapatkan semua pengetahuan saya kandungan yang padat dan ia tidak mengambil masa lebih dari sejam untuk mempelajarinya!

Modul #4: Upsell 3 Peringkat

Bagaimana untuk meningkatkan Nilai Pelanggan (Customer Lifetime Value) anda sekurang-kurangnya 1400%!
Bagaimana untuk mewujudkan Upsell Tahap 3 dan membawa pembeli Front-End anda melalui setiap tahap produk anda, tidak kisah kalau mereka sudah memmbeli atau sekadar prospek sahaja!  
Taktik untuk meningkatkan kadar konversion anda pada setiap Upsell 11% ke 50%!
Bagaimana untuk mewujudkan Downsells segera dan mendapatkan lebih banyak jualan dari pembeli yang sama dan tanpa usaha berlebihan!

Modul #5: Bagaimana Untuk Sediakan Upsell 3 Level

Anda akan mempelajari aspek teknikal menubuhkan Mesin Jualan Internet anda dan Upsells 3 Tahap, langkah demi langkah!  
Modul ini lagi dibahagikan kepada dua bahagian – saya sendiri akan membimbing anda melalui persediaan yang paling mudah dan terpantas. (Tiada akaun merchant yang diperlukan!)

Modul #6: Mendapatkan Trafik Dengan JVS / Affiliates

Salah satu kaedah terbaik dan paling kegemaran menarik trafik yang segera untuk keputusan segera!
Di mana dan bagaimana untuk mendapatkan JV lain untuk memasarkan produk baru untuk anda - semua dihiasi dengan upsells dan platform yang bersedia untuk semua orang ke bank di atas!
SENI R______ KANDUNGAN:  trafik plug ini meningkatkan kaedah untuk menarik trafik yang berterusan, yang disasarkan dengan kandungan yang sedia ada

Nak Sales Yang Lambat-Laun Atau Laju-Laju?

Saya rasa, jawapannya memang jelas.

Suatu ketika dulu, saya melabur USD997 (bersamaan ~RM4,200 hari ini) untuk membeli home study course semata-mata nak discover dan menguasai konsep sales funnel dengan upsells dalam bisnes Internet saya.

Lepas itu, saya pun belanja RM7,000 lebih pergi ke Singapura untuk menghadiri seminar 4 hari dan 'lanjutkan pelajaran saya'.

Ya, ada orang yang anggap saya ini 'gila' atau 'bodoh' kerana sanggup berbelanja beribu-ribu ringgit, tapi saya percaya bahawa "the biggest expense in life is the money you're not making."

Kalau anda boleh membina bisnes Internet yang mencecah 6 digit, 7 digit setahun selepas ini... berbaloi tak melabur? Sudah tentu anda akan setuju.

Pada masa yang sama, saya faham bukan semua orang mampu menanggung risiko macam ini. Jadi kalau wang itu bukan masalah, minat tak menguasai kemahiran membina sales funnel yang lumayan?

Sebab pada masa yang terhad ini, anda boleh dapatkan akses online ke Mesin Jualan Internet™ pada harga

RM4,997

RM1,997

RM997

RM97 Sahaja!

Mengapa saya sudi lepaskan akses online ke panduan video saya pada harga ciput?

Sebabnya mudah: saya dapati ramai usahawan, peniaga online, dan pakar bidang susah nak jadi profitable walaupun ada dapat jualan. Ada juga orang yang baru masuk Internet Marketing.

Jadi saya harap ini memberi peluang kepada sesiapa yang berhasrat menguasai kemahiran sales funnel. Dan mana tau? Kalau anda boleh bina sales funnel yang power, nanti saya pun boleh jadi affiliate juga (ya, saya ada promote student sendiri tapi in tertakluk kepada syarat dan terma saya)

Jom Dapatkan Akses Hari Ini Dan Anda Boleh Juga Dapatkan Bonus-Bonus Ini:

BONUS TERHAD #1: Bab Terhilang?

Dapatkan laporan khas saya pada:

BAB BONUS # 1: $ 21,226.90 (mungkin telah hanya $ 11,993)

Kali Pertama, ia dibincang dalam Warriorforum.com, ini adalah pengalaman  terperinci  bagaimana saya berjaya mendapat  keputusan luar biasa dengan mengambil masa hanya kurang daripada dua minggu untuk bersedia sebelum produk dilancarkan selama 4 hari!

BAB BONUS # 2: Bagaimana saya meningkatan Hasil Jualan Saya Dengan Hampir 800% Dalam 3 Tahun!

Satu kajian kes jangka panjang tentang pelancaran siri produk mini yang saya telah menguji dan bertambah baik dengan setiap pelancaran produk saya. Semuanya berdasarkan prototaip  Mesin Jualan Internet yang anda lihat hari ini.

Bonus ini bernilai RM111.

BONUS TERHAD #2: Kajian Kes ClickBank Gamers™

Video 20 minit saya pasal kajian kes terkenal ClickBank Gamers™ yang menjana lebih US$250,000 hasil jualan dan memanjat #7 dalam pasaran ClickBank pada minggu pelancaran!

Bonus ini bernilai RM291.

* Video ini adalah dalam Bahasa Inggeris.  

BONUS TERHAD #3: Surat Jualan Upsell + Halaman Downsell

Di samping Bonus Tindakan Cepat pertama, anda juga akan mendapat 3 Upsell + 3 Downsell laman web jualan saya sendiri yang telah ditulis untuk ClickBank Gamers ™ yang anda boleh sapu atau digunakan sebagai rujukan untuk upsells anda sendiri!

Bonus ini bernilai RM2,991!

Jumlah Nilai Bonus: RM 3,393
Percuma Jika Anda Tempah Sekarang

Dan jika anda masih ragu-ragu sama ada Mesin Internet Jualan™ adalah untuk anda, saya bersedia membuat jaminan...

jaminan 100% tanpa risiko untuk 30 hari

Mudah. Anda boleh tempah Mesin Jualan Internet™ hari ini dan cuba untuk 30 hari seterusnya. Jika anda tidak berpuas hati dengan kursus saya untuk apa jua alasan, sila hubungi helpdesk kami dan bayaran anda akan dipulangkan dengan sepenuhnya.

Anda tidak perlu menanggung sebarang risiko. Anda hanya perlu beri sendiri peluang untuk cuba.

Sekarang anda tak ada alasan tak boleh berjaya. Jom bertindak sekarang!

borang tempahan

YA! Berikan saya akses segara sekarang!

saya faham saya akan menerima akses berikut:


Mesin Jualan Internet™ - kursus digital penuh kepada program anda dalam membina bisnes internet yang menjana wang dengan berjaya
BONUS #1 - Bab Terhilang
BONUS #2 - Video Kajian Kes ClickBank Gamers™
BONUS #3 - Surat Jualan Upsell + Halamn Downsell!
Jaminan 100% Guarantee Anda Selama 30 Hari

Harga Biasa RM4,997 RM1,997, RM997
Hari Ini RM97 Sahaja

Salam Hangat,

P.S. Soalan Lazim

S: Adakah ini sesuai untuk orang yang baru sahaja menceburi arena Internet Marketing?

J: Ya, kursus digital ini direka semata-mata untuk orang yang baru bermula dan tidak atau belum lagi berhasrat untuk mencipta produk sendiri.

S: Bolehkah cara kamu ini dipraktikkan dalam pasaran tempatan, atau cuma pasaran antarabangsa sahaja?

J: Mana-mana pun boleh, suka hati anda! Mau pakai untuk marketplace tempatan seperti Onpay, Ordersini boleh. Mau pakai untuk international macam JVZoo, WarriorPlus, ClickBank pun boleh. Yang penting, method itu asas.

S: Apakah jaminan yang saya boleh dapat result dengan method kamu?

J: Terus terang, saya tak kenal anda dan etika kerja anda. Jika anda tidak berbuat apa-apa, sudah tentu tak ada hasil dan sukses itu ditunda.

Sebaliknya, kalau anda mengikuti program kursus saya step by step, saya yakin anda akan dapat result. Oleh itu, saya mampu bagi 30 day satisfaction guarantee. Tapi janji anda kena take action!

S: Apakah perbezaan antara sistem anda dengan otai-otai lain? 

J: Saya sudah berniaga di arena Internet sejak tahun 2005. Bagi saya, mempunyai sistem yang kukuh dan dalam pasaran jangka panjang adalah faktor-faktor kejayaan yang paling penting. Buktinya semua dalam pendapatan saya sepertimana sudah dibuktikan dalam halaman web ini.

Jika anda berminat, saya menjemput anda untuk melayari website saya EdmundLoh.com (atau buat semakan latar belakang kat Google "edmund loh").

Penafian PendapatanPolisi Privasi Terma & Syarat | Support Helpdesk
Hak Cipta (c) InternetMarketingMalaysia.com. Hak cipta terpelihara. Laman ini bukan sebahagian dari laman web Facebook atau Facebook Inc. Selain itu, laman web ini tidak disokong oleh Facebook dengan cara apapun. Facebook adalah tanda dagangan Facebook, Inc.