PERHATIAN! Siapa Lagi Mahu Bina Funnel Yang Menjana Sales Masyuk Macam Ini!

Saya Akan Tunjukkan Langkah Demi Langkah Bagaimana Saya Membina Berdozen-Dozen Sales Funnel (Dan Anda Boleh Ikut Juga!)

Ini Untuk Siapa?

Tak Tahu Bagaimana Nak Start? Runsing Macam Mana Mahu Terus Konsisten Dan Masyuk Dalam Bisnes Internet?

Masa dulu saya pun tertanya-tanya, "Kalau nak start bisnes Internet yang lumayan dan menguntungkan, hmmm kena buat apa dulu?" Mungkin ada yang tanya soalan sama.

Walaupun ada banyak cara untuk menjana pendapatan secara online seperti menjual produk digital dan produk fizikal, saya dapati methodnya selalu begini:

1. Tulis sales page (surat jualan)
2. Setup website
3. Hantar trafik ke laman web
4. Prospek yang berminat akan beli, dan jadi pelanggan
5. Ulang step 1 hingga 4

Macam straight forward je, kan?

Kalau Begitu, Kenapa Ramai Orang Masih Tak Berjaya Atau Tengah Struggle?

Sedar ke tidak, zaman dah berubah dan tak macam dulu...

Jadi macam mana nak grow bisnes dalam keadaan pesaingan semakin sengit? Kalau tak hati-hati, bisnes pasti lingkup!

Saya Sedar Perubahan Dalam Internet Marketing Ini Beberapa Tahun Lalu...

Ketika itu, saya hanya jual produk-produk digital saya secara ala carte (satu persatu) tapi saya juga percaya "success leaves clues". Kalau nak berjaya, simple je: kaji dan model apa sifu-sifu dan otai lain!

Tapi ingat ya, ini tahun 2005 - 2010. Era itu, sifu-sifu di Malaysia tak begitu ramai jadi nak belajar strategi Internet Marketing pun kena kaji apa orang luar negara tengah buat.

Inilah yang saya dapati:

Saya pun test juga lah, dan selepas banyak harungan dan cabaran, inilah hasil-hasil yang saya dapat:

Dalam pelancaran produk ini, saya berpakat dengan seorang kawan / murid saya yang telah mengarang banyak buku dalam bidang personal development. Pada asalnya, dia nak jual semua produk sekaligus, tapi saya nasihatkan dia pecahkan kepada beberapa offer.

Kita start dulu dengan harga mampu milik (USD37) dan kalau pelanggan berminat, kita offer upgrade. Semua sekali, kami kasih 1 Front-End + 2 Upsell offer, dan inilah hasilnya selepas tiga minggu pelancaran.

Kami rekrut affiliate untuk bantu promosikan produk dan funnel ini, dan kami bayar 50% komisen (teknik 'free traffic' ini saya cover dalam panduan video saya) jadi dari jumlah jualan ini, separuh kami bayar affiliate. Lepas tu, saya split 50-50 dengan rakan kongsi saya. Tapi, masih boleh tahan kan? 🙂

Dalam funnel ini, saya sarakan (retire) bahan-bahan seminar dulu yang saya sudah tak buat lagi. Saya jadikannya sebagai produk digital, dan jual dengan 3 pilihan, iaitu: penggunaan sendiri hak jual balik, dan private label rights (lesen untuk menjenamakan produk ini)

Dekat Front-End, saya offer dokumen PDF dengan Word. Di peringkat Upsell pertama, saya offer versi video. Di Upsell kedua, saya offer produk lain yang hampir berkaitan atau relevan dengan bahan-bahan seminar saya. Dan akhir sekali, ada special one-time offer di mana pelanggan saya boleh dapat kesemua produk saya dari dulu pada harga istimewa.

Saya rekrut affiliate sekali lagi, bayar separuh, dan jalankan satu minggu sesi pelancaran 'Firesale' saya dan dapat mengaut rezeki ini.

Maklumlah, screenshot dalam gambar ini ialah revenue saje, bukan untung bersih. Kalau untung bersih, biasanya separuh juga (selepas transaction fee dan bayar affiliate) saya rasa ini penting untuk maklum kerana ramai 'guru' di luar asyik tonjolkan total sales, tapi jarang disclose 'true numbers'. Namun begitu, hit juga 6 digit rezeki ini. 🙂

Inilah Internet Sales Machine Namanya.

Saya panggilnya "Internet Sales Machine" atau mesin jualan Internet kerana kalau fikir betul-betul...

Sejak dekad lalu, ada satu istilah yang biasa didengar dalam bidang Internet Marketing iaitu "Sales Funnel".

Secara amnya, sales funnel ialah satu proses penjualan yang semua prospek dan pelanggan melalui dalam bisnes anda.

Jadi tumpuan anda seharusnya 'jalankan' orang dari pelawat jadi prospek jadi pelanggan jadi pelanggan tegar atau klien VIP. Dan bagaimana nak buat begitu? Bina sales funnel sendiri!

Tapi Benarkah, Orang Tak Apa Nak Beli Lebih Daripada Satu Produk?
Ini Bukan Hard Sell Kan?

Saya pun anti-hard sell. Jadi teknik dan mindset proses ini bukannya berasaskan konsep hard sell ataupun paksa rela, tapi "raving customers" dan "working smart".

Ambil contoh McDonald's. Biasanya apa cashier selalu tanya? "Mau upsize tak?" "Mau tambah dessert tak?" Soalan mudah je. Mungkin anda kata ya, mungkin anda kata tak mau.

Tapi bila soalan mudah ini ditanya kepada 100 orang pelanggan, dan 20 orang kata ya, itu pun dah tambah sales 20%! Cuma dengan tanya soalan simple je!

Konsep marketing ini tidak asing lagi bagi pusat beli-belah seperti Tesco dan Giant (sebelum check out, berapa kali anda beli barang lain juga yang tiada dalam rancangan awal?)

Ataupun syarikat-syarikat dan jenama besar lain... itulah konsep yang sama bagi Internet Sales Machine ataupun apa yang saya panggil mesin jualan Internet.

Mahu Tengok Bukti? Tonton Video Ini...

Soalan: Yang Mana Satu Lebih Senang?

A. Cari Pelanggan Baru, Kena Kuat Pujuk Dia

B. Jual Kepada Pelanggan Sedia Ada

Jawapannya ialah B, kerana pelanggan yang sudah membeli atau shopping dengan anda dah kenal dan percaya sama anda, dan lebih terbuka untuk beli barang lain juga.

Ini tidak bermaksud A langsung tak penting ya, kena buat kedua-dua ini selalu! Cuma, bila anda kaji dan lihat perniagaan yang berjaya, kebanyakan sumbangan jualan mereka biasanya datang dari 'repeat business'.

Adakah Ini Terhad Kepada Info Produk Saja?

Konsep Sales Funnel Juga Boleh Dipakai Untuk:

"Tapi, Saya Bukan Sifu Atau Pakar. Masih Boleh Kah?"

Ya, masih boleh! Jangan ingat saya ini serba tahu. Walaupun saya dah lama berniaga online, bukan semua produk dijual itu saya punya sendiri.

Jom tengok video case study ringkas ini:

Jadi kalau anda berhasrat membina bisnes Internet yang berjaya, lumayan serta seotomatis mungkin, berita baik! Saya telah rakamkan dan ciptakan panduan video saya iaitu...

Mesin Jualan Internet™

Panduan Video Training Untuk Membina Sales Funnel Dan Bisnes Internet

Bagi yang belum kenal saya, nama saya Edmund Loh dan seorang usahawan Internet sejak tahun 2005. Semua results yang anda lihat dalam halaman web ini adalah kepunyaan saya, dan boleh disahkan oleh pihak ketiga seperti JVZoo, WarriorPlus dan ClickBank.

Sepanjang kerjaya Internet Marketing ini, saya telah berguru dengan ramai sifu usahawan di Malaysia mahupun di luar negara. Saya telah muncul dalam akhbar The Star, mengarang dua buku bestseller dan menyampaikan berpuluh-puluh seminar dan ceramah mengenai pemasaran digital.

Mesin Jualan Internet™ adalah hasil penterjemahan kursus asal saya dalam Bahasa Inggeris "Internet Sales Machine™". Kursus video ini diubahsuai khas untuk usahawan Internet tempatan dan kini dalam Bahasa Malaysia.

Asalnya "Internet Sales Machine" merupakan kursus utama saya dalam topik pemasaran Internet dan bagaimana menjana keuntungan secara mudah, sistematik dan berkesan. Ini ialah hasil kerjaya saya selama 15+ tahun ini, dan klien-klien Inner Circle saya berjaya membina bisnes Internet yang berjaya dan berpanjangan daripada konsep dan sistem yang sama.

Istimewa untuk usahawan baru dan juga usahawan Malaysia yang berpengalaman, anda boleh tingkatkan bisnes anda dengan mempraktikkan apa yang saya ingin sampaikan dalam kursus ini.

Modul-Modul Yang Akan Anda Pelajari...

Nak Sales Yang Lambat-Laun Atau Laju-Laju?

Saya rasa, jawapannya memang jelas.

Suatu ketika dulu, saya melabur USD997 (bersamaan ~RM4,200 hari ini) untuk membeli home study course semata-mata nak discover dan menguasai konsep sales funnel dengan upsells dalam bisnes Internet saya.

Lepas itu, saya pun belanja RM7,000 lebih pergi ke Singapura untuk menghadiri seminar 4 hari dan 'lanjutkan pelajaran saya'.

Ya, ada orang yang anggap saya ini 'gila' atau 'bodoh' kerana sanggup berbelanja beribu-ribu ringgit, tapi saya percaya bahawa "the biggest expense in life is the money you're not making."

Kalau anda boleh membina bisnes Internet yang mencecah 6 digit, 7 digit setahun selepas ini... berbaloi tak melabur? Sudah tentu anda akan setuju.

Pada masa yang sama, saya faham bukan semua orang mampu menanggung risiko macam ini. Jadi kalau wang itu bukan masalah, minat tak menguasai kemahiran membina sales funnel yang lumayan?

Sebab pada masa yang terhad ini, anda boleh dapatkan akses online ke Mesin Jualan Internet™ pada harga

RM4,997

RM1,997

RM997

RM87 sahaja

Mengapa saya sudi lepaskan akses online ke panduan video saya pada harga ciput? Sebabnya mudah: saya dapati ramai usahawan, peniaga online, dan pakar bidang susah nak jadi profitable walaupun ada dapat jualan. Ada juga orang yang baru masuk Internet Marketing.

Jadi saya harap ini memberi peluang kepada sesiapa yang berhasrat menguasai kemahiran sales funnel. Dan mana tau? Kalau anda boleh bina sales funnel yang power, nanti saya pun boleh jadi affiliate juga 🙂 (ya, saya ada promote student sendiri tapi in tertakluk kepada syarat dan terma saya)

Jom Dapatkan Akses Hari Ini Dan Anda Boleh Juga Dapatkan Bonus-Bonus Ini:

BONUS TERHAD #1:
Bab Terhilang?

Dapatkan laporan khas saya pada:

BAB BONUS # 1: $ 21,226.90 (mungkin telah hanya $ 11,993)

Kali Pertama, ia dibincang dalam Warriorforum.com, ini adalah pengalaman  terperinci  bagaimana saya berjaya mendapat  keputusan luar biasa dengan mengambil masa hanya kurang daripada dua minggu untuk bersedia sebelum produk dilancarkan selama 4 hari!

BAB BONUS # 2: Bagaimana saya meningkatan Hasil Jualan Saya Dengan Hampir 800% Dalam 3 Tahun!

Satu kajian kes jangka panjang tentang pelancaran siri produk mini yang saya telah menguji dan bertambah baik dengan setiap pelancaran produk saya. Semuanya berdasarkan prototaip  Mesin Jualan Internet yang anda lihat hari ini.

Bonus ini bernilai RM111.

BONUS TERHAD #2: Kajian Kes ClickBank Gamers™

Video 20 minit saya pasal kajian kes terkenal ClickBank Gamers™ yang menjana lebih US$250,000 hasil jualan dan memanjat #7 dalam pasaran ClickBank pada minggu pelancaran!

Bonus ini bernilai RM291.

* Video ini adalah dalam Bahasa Inggeris.  

BONUS TERHAD #3: Surat Jualan Upsell + Halaman Downsell!

Di samping Bonus Tindakan Cepat pertama, anda juga akan mendapat 3 Upsell + 3 Downsell laman web jualan saya sendiri yang telah ditulis untuk ClickBank Gamers ™ yang anda boleh sapu atau digunakan sebagai rujukan untuk upsells anda sendiri!

Bonus ini bernilai RM2,991!

Jumlah Nilai Bonus: RM 3,393
Percuma Jika Anda Tempah Sekarang

Dan jika anda masih ragu-ragu sama ada Mesin Internet Jualan™ adalah untuk anda, saya bersedia membuat jaminan...

jaminan 100% tanpa risiko untuk 30 hari

Mudah. Anda boleh tempah Mesin Jualan Internet hari ini dan cuba untuk 30 hari seterusnya. Jika anda tidak berpuas hati dengan kursus saya untuk apa jua alasan, sila hubungi helpdesk kami dan bayaran anda akan dipulangkan dengan sepenuhnya.

Anda tidak perlu menanggung sebarang risiko. Anda hanya perlu beri sendiri peluang untuk cuba.

Sekarang anda tak ada alasan tak boleh berjaya. Jom bertindak sekarang!

Salam Hangat,

P.S. Soalan Lazim

S: Adakah ini sesuai untuk orang yang baru sahaja menceburi arena Internet Marketing?

J: Ya, kursus digital ini direka semata-mata untuk orang yang baru bermula dan tidak atau belum lagi berhasrat untuk mencipta produk sendiri.

S: Adakah ini sesuai untuk orang yang baru sahaja menceburi arena Internet Marketing?

J: Ya, kursus digital ini direka semata-mata untuk orang yang baru bermula dan tidak atau belum lagi berhasrat untuk mencipta produk sendiri.

S: Bolehkah cara kamu ini dipraktikkan dalam pasaran tempatan, atau cuma pasaran antarabangsa sahaja?

J: Mana-mana pun boleh, suka hati anda! Mau pakai untuk marketplace tempatan seperti Onpay, Ordersini boleh. Mau pakai untuk international macam JVZoo, WarriorPlus, ClickBank pun boleh. Yang penting, method itu asas.

S: Apakah jaminan yang saya boleh dapat result dengan method kamu?

J: Terus terang, saya tak kenal anda dan etika kerja anda. Jika anda tidak berbuat apa-apa, sudah tentu tak ada hasil dan sukses itu ditunda.

Sebaliknya, kalau anda mengikuti program kursus saya step by step, saya yakin anda akan dapat result. Oleh itu, saya mampu bagi 30 day satisfaction guarantee. Tapi janji anda kena take action!

S: Apakah perbezaan antara sistem anda dengan otai-otai lain? 

J: Saya sudah berniaga di arena Internet sejak tahun 2005. Bagi saya, mempunyai sistem yang kukuh dan dalam pasaran jangka panjang adalah faktor-faktor kejayaan yang paling penting. Buktinya semua dalam pendapatan saya sepertimana sudah dibuktikan dalam halaman web ini.

Jika anda berminat, saya menjemput anda untuk melayari website saya EdmundLoh.com (atau buat semakan latar belakang kat Google "edmund loh").

Penafian PendapatanPolisi Privasi Terma & Syarat | Support Helpdesk
Hak Cipta (c) InternetMarketingMalaysia.com. Hak cipta terpelihara. Laman ini bukan sebahagian dari laman web Facebook atau Facebook Inc. Selain itu, laman web ini tidak disokong oleh Facebook dengan cara apapun. Facebook adalah tanda dagangan Facebook, Inc.